Freelance çalışanlar neden Twitter kullanmalı?

Sevin ya da sevmeyin, sosyal medya siteleri uzun bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek. Daha da önemlisi, freelance iş yapıyorsanız, işinizi büyütmeniz açısından tartışmasız yararlı olan sosyal medya araçlarını kullanmadığınız takdirde, internetin size sunduğu en büyük fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Ücretsiz kullanılabilen sosyal medya araçları ile gerçek zamanlı yapabileceğiniz reklamların hatrı sayılır bir maddi getirisi olacaktır.

Benzerleri sosyal medya pazarında lider olmak adına her gün sitelerine yeni özellikler ekleyerek çabalasa da, freelance işlerinizde (özellikle web tasarım) bağlantı ağınızı genişleterek, sizi bu sektörün güçlü bir üyesi yaparak müşteri sayınızı artırmak için Twitter‘ı neden ve nasıl kullanmanız gerektiğini bir çok yönden açıklayabilirim.


Freelance çalışanlar bir yana, bence her blog yazarının bile yazılarını daha geniş kitleye duyurabilmesi için Twitter kullanması gerekiyor.

O halde Twitter’ın sadece anlık ileti yazılan bir fenomen olmadığını, freelance iş hayatınızda, kapalı olduğunu düşündüğünüz kapıları açma imkanı sunan son derece önemli bir fırsat olduğunu söylesem inanır mısınız?

Hadi başlayalım ozaman.


Twitter daha geniş bir bağlantı ağı sağlar.
İşinizle ilgili vermek istediğiniz bilgiyi daha etkili bir ifade ile nasıl sunacağınızı biliyorsanız, Twitter’daki sadık takipçileriniz, diğerlerine sizi anlatarak takipçi sayınızın artması ile doğru orantılı olarak internetteki itibarınızı da arttıracaktır. Elbette en önemli nokta kendinizi nasıl ifade ettiğinizdir. Eğer yanlış ifade ederseniz, gelişmeler de aksi yönde olacaktır. Fakat sonunda alacağız mükafat, risk almaya kesinlikle değer. Bugün bir çok freelance çalışan (özellikle Web tasarımcılar), müşterileriyle bir kez bile yüzyüze buluşmadan, işlerini internet üzerinden yürütüyor. İşte bu noktada, kullanıcı sayısı ve işlevi dikkate alındığında Twitter iş bağlantılarını sağlamak ve sürekli genişletmek açısından en önemli araçlardan biri haline gelmiştir.

Twitter sizi daha çok kişiye ulaştırır, sesinizi yükseltir.
Takipçi sayınızın artması, yazdıklarınızı okuyan kişi sayısının da artabilmesi anlamına gelir. Twitter size kısacık bir sürede yüzlerce hatta binlerce insana ulaşma imkanı sağlar. Kelimelerin gücü sınırsızdır ve bunu Twitter’da en büyük avantajınız olarak kullanabilirsiniz.

Twitter sizi meslektaşlarınızla buluşturur.
Twitter sayesinde tanıdığınız ya da tanımadığınız bir çok meslektaşınızla buluşmanız ve yaptığı işleri görmeniz mümkün. İlgilendiğiniz sektörde daha çok somut iş görmek ve daha çok meslektaş tanımak, size bir anlamda etkileşim kaynağı ve destek sağlayacaktır. Birbirinizin bloglarını okuyabilir, mailleşebilir hatta chat programları ile canlı sohbet edebilirsiniz. Böylelikle yaptığınız işlerle ilgili değerlendirme yaparak, bilen birinden fikir alabilirsiniz. Şahsen web tasarım konusundaki ustalığımı böyle bir yol izleyerek kazandım diyebilirim. Üstelik ayrıca ortak ilgi alanı olan arkadaşlar edinmiş oluyoruz.

Twitter ile söyledikleriniz çok daha hızlı yayılır.
Twitter, her söylediğinizi orman yangını mantığında çok hızlı bir şekilde yayıyor. Twitter’ı doğru kullanarak sağlam bir itibar kazandığınız takdirde, bir çok pazarlama şeklini sollayan ağızdan ağıza pazarlama (word of mouth marketing) konusunda iyi bir konuma yükselirsiniz. En doğru tabiriyle, kendinizi ve işinizi takipçilerinize beğendirirseniz, onlar da size müşteri yönlendirir.

Hala ikna olmadınız mı?
Bunlardan başka söyleyeceğim tek şey “deneseniz ne kaybedersiniz?” olur herhalde. Olumlu bir etkisini görmezseniz, en fazla biraz zaman kaybetmiş olursunuz. Bir çoğumuz için vaktin nakit olduğunu biliyorum ama küçük yatırımlar olağanüstü güzel sonuçlar doğurabilir. Bunun için denemeye değer bir platformdur Twitter.

Artık Twitter kullanmaya ikna olduysanız Freelance Çalışanlar Twitter Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli? başlıklı yazımı bekleyin. Hala bu fırsattan yararlanmak istemiyorsanız, Twitter kullanmamak için bir kaç neden söyleyebilir misiniz?

4 Yorum
  • Deniz Gülsoy
    Şubat 14, 2010

    Öncelikle yazının için sizi kutlarım. Önemli bir konuya değinmişsiniz. Twitter konusunda haklı olduğunuza inanıyorum ve bunu bir örnekle daha da akılda kalıcı hale getirmek istiyorum. Dell Computer Twitter üzerinden ayda 1,3 milyon dolarlık satış yapmaktadır. Buna ek olarak müşteri ilişkilerini yavaş yavaş Twitter’a kaydırmaktadır.Günümüzde internet, tamamen yeni bir pazarlama mantığını devreye sokmuştur. Artık eski klasik pazarlama taktikleri, yerini internet üzerinden pazarlamaya ve satışa bırakacak. Yazınız için tekrar teşekkür ederim..

  • celograph
    Şubat 16, 2010

    Google Buzz ilk haftadan Twitter’ın üye sayısına yaklaşmış diye duydum.

  • Bronzemoontr
    Şubat 15, 2012

    Merhaba arkadaşlar yazı çok güzel olmus..yazan arkadaş çok teşekkür ediyorum ve ayrıca son zamanlarda bir çok freelance site çıktı… http://www.sanalisci.com  adında bir siteye kayıt oldum..umarım beklentilerimi karşılar..sizlerle paylaşmak istedim.

Yanıtla