Ücretsiz WordPress Galeri ve Portfolyo Temaları

Sıklıkla karşılaştığımız kişisel fotoğraf galerileri ve portfolyoların bir çoğu WordPress. Bunun çok açık bir sebebi var: WordPress bu tarz galeri sistemleri için çok kolay yönetilebilir ve düzenlenebilir bir yapıya sahip. Şu anki sürümü bile kullanıcılarına kolaylık sağlıyorken, özellikle henüz yayınlanmayan WordPress 3.0’ın, kolay resim yönetimi özelliği ile bu tarz siteleri olan WordPress kullanıcılarını çok sevindireceği söyleniyor. Ama şimdilik WordPress 2.9.2 ile devam etmek zorundayız. WordPress’in son sürümü ile uyumlu çalışan ücretsiz galeri temalarını blogumda paylaşmak istedim.

Bilmeyenler veya foto galerisi olup da ilk defa WordPress kullanacaklar için belirtmekte fayda var. İndirdiğiniz temayı içindeki bütün dosyalarla birlikte klasör halinde, sunucunuzda bulunan wp-content‘in içindeki themes klasörüne koyduktan sonra yönetim panelinizden etkinleştirmeniz yeterli olacak. Ancak bazı temaları bütün özellikleri ile kullanabilmeniz için bazı eklentileri de wordpress’inize kurmanız gerekiyor. Kurmanız gereken eklentilerle ilgili bilgileri temaların kendi sayfalarında bulabilirsiniz.

CSS Gallery Theme

CSS Gallery teması, kullanıcıya sunduğu yeni özellikleriyle bu tarz temaların en popüleri haline geldi.

Sharpfolio

Sharpfolio teması özellikle portfolyolarını yayınlamak isteyenlerin çok işine yarayacağı şık bir wordpress teması.

Gallery

Gallery temasını bir çok WordPress kullanıcısı biliyordur herhalde. Bu tema ile birlikte WordPress’inize bir çok özellik ekleniyor. Özellikle resim galerileri için çok kullanışlı.

The UnStandard

The Unstandard teması hem galeri hem de portfolyo siteleri için kullanabileceğiniz ücretsiz bir tema.

Going Pro

Foto galeriler için özel olarak tasarlanmış bir wordpress teması Going Pro.

CSS Gallery

Bana göre WordPress galeri temalarının en profesyonel ve en şık teması CSS Gallery. Siyah ve beyaz olarak iki renk seçeneği ile birlikte sunuluyor. Tavsiye ederim.

Snapshot

Snapshot teması, WooThemes tarafından hazırlanan konsept bir galeri teması. Portfolyolarınız için de kullanabilirsiniz.

Portfolio

Bu temanın renk tonlarını çok beğeniyorum. Çok güzel bir tasarıma sahip wordpress teması.

2 Yorum

Yanıtla