Ücretsiz kaligrafik yazı tipleri

Bilmeyenler için önce Kaligrafi‘nin ne olduğu ile başlasam iyi olacak sanırım. Kaligrafi kelimesi “güzel yazı” anlamına gelen iki Yunanca kelimenin birleşmesinden oluşmuştur. Kaligrafi ya da diğer bir deyişle yazı sanatı,  binlerce yıllık bir tarihe sahiptir. Zaman içinde sürekli olarak gelişim göstererek, kart postallardan davetiyelere son olarak da bilgisayarlarımıza kadar girmeyi başarmıştır. Tasarımla ilgili bir çok alanda bu kadar çok sevilmesinin ve tercih edilmesinin sebebi, estetik ve saf güzellik dolu bir etkiye sahip olmasıdır.

Özellikle de web 2.0 ile birlikte web sitelerimize yerleşen tipografinin kullanılmasıyla web tasarım sektöründe de çok rastlamaya başladım kaligrafik yazı tipine. Sitelerin header ve banner bölümlerinde, katalog ve afişlerde benim de tercih ettiğim bir tarz bu.

Aşağıdaki kaligrafik yazı tiplerini ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Tasarımlarınıza özgün bir hava katmak için oldukça kullanışlı yazı tiplerinin en azından arşivinizde olmasında fayda var. Güle güle kullanın.

Young Love ES

The King & Queen

Cygnet

Liberate Wide Normal

ChopinScript

CalligraphyFLF

NK39pc_D

Champignon

Windsong

Lainie Day

2 Yorum

Yanıtla