Google arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelere öncelik tanıyacak

Google, 21 Nisan’da güncelleyeceği algoritması ile arama sonuçlarında mobil uyumlu sitelere öncelik tanıyacağını duyurdu. Resmi blogunda yer alan habere göre Google, algoritmasında yaptığı bu önemli değişiklikle mobil uyumluluğa sahip sitelerin sayfa değerini ve sıralamasını yükseltecek. Yani bu demek oluyor ki arama sonuçlarında mobil uyumlu siteler daha üst sırada çıkacak. Bununla birlikte, mobil uygulamalardaki sayfaların da arama sonuçlarında çıkacak olması algoritmanın bir diğer dikkat çekici yanı.

Bir önceki güncellemede web sitesinin sosyal medya ile arasındaki etkileşime ağırlık veren bir algoritma ile çalışan Google, yeni algoritmasında mobil uyumluluğun değerini artırıyor. Bundan böyle mobil uyumluluk Google SEO’nun öncelikli kriterlerinden biri olacak.

Google SEO uzmanlarını, web tasarımcıları ve web sitesi sahiplerini ilgilendiren bu önemli gelişme ile birlikte, herkese düşen öncelikli görev hiç vakit kaybetmeden web sitelerine mobil uyumluluk kazandırmak olmalı.

Başlamadan önce Google’ın mobil site rehberi ve mobil uyumluluk testi ile ilgili yazdığım habere göz atmanızı tavsiye ederim.

Henüz hiç yorum yok.

Yanıtla