Google’dan mobil site rehberi ve mobil uyumluluk testi

Web sitelerinde mobil cihaz uyumluluğunun önemini bilmeyen kalmadı. Kullanıcı deneyimlerine ve istatistiklerine baktığımız zaman görülüyor ki günümüzde mobil uyumluluk artık bir gereksinim değil, bir zorunluluk. Bugün web siteniz responsive değilse sadece mobil cihazlarda kullanım kolaylığı açısından sınıfta kalmakla bitmiyor, Google açısından da siteniz değer kaybediyor. Eğer mobil uyumluluk konusunda henüz işin başındaysanız, bir yol gösterene ihtiyacınız varsa Google yolunuza ışık tutuyor.

Google Developers ekibinin, sitenizin mobil uyumluluğunu geliştirmenizi ve test etmenizi sağlayan rehber niteliğinde bir hizmeti var.

Rehber öncelikle sizi, bir web sitesinin neden mobil uyumlu olması gerektiği konusunda bilgilendiriyor. Rehbere giriş yazısını okumak için  tıklayın >>

google-developers-mobil-site-rehberi

Daha sonra sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için yapacağınız çalışmalar konusunda adım adım bilgilendiriyor. Bu aşamada Html & Css bilgisi ile sitenizi responsive olarak kodlayabilir ya da WordPress, Joomla gibi bir CMS alt yapısı ile sitenizi yeniden kurabilirsiniz. Konu ile ilgili yazıyı okumak için  tıklayın >>

Mobil Site SEO’su

Eğer siteniz hali hazırda mobil uyumlu ise mobil siteler için SEO çalışması yaparak sitenizin mobil uyumluluğunu iyileştirebilmeniz için de bir bölüm hazırlamış:  Google - Mobil Site SEO'su >>

Bu sayfada; farklı cihazları tanıma, mobile geçişteki temel noktaları anlama, yaygın olarak yapılan hataları giderme, yaptığınız geliştirmeleri arama motorlarına bildirme gibi çeşitli konularda adım adım neler yapmanız gerektiği sade bir dille anlatılıyor.

Mobil Uyumluluk Testi

Google, sitenizin mobil uyumluluğunu test etmeniz için de size ayrı bir araç sunuyor. Bu araç ile sitenizin analizini yaparak mobil cihazlar için uyumluluğunu görebilir, uyumluluğunuzu iyileştirmek için belirtilen direktifleri uygulayarak mobil uyumluluğunuzu mükemmel hale getirebilirsiniz.

Google - Mobil Uyumluluk Testi >>

Ben blogumun mobil uyumluluk testini yaptım, siz de mutlaka yaparak çıkan sonuca göre sitenizin mobil uyumluluğunu gözden geçirip iyileştirin.

ozd-tasarim-mobil-uyumlu

Henüz hiç yorum yok.

Yanıtla