Türkçe freelance iş ilanları siteleri

Gün geçtikçe freelance çalışma hayatına artan ilgiyle birlikte, sadece ülkemiz sınırları içerisinde hizmet veren freelance iş ilanı sitelerinin de yavaş yavaş hayata geçtiğini görmek sevindirici. Yurtdışında belki de yüzbinlerce kullanıcısı olan freelance ilan sitelerini kullanma imkanımız olsa da, Türkiye’den müşteri bulmak için Türkçe ilan sitelerini kullanmamız gerekiyor. Ben de bu konuda bir araştırma yapıp, yurt dışındaki örnekleri gibi, teklif verme yoluyla iş bulmanızı sağlayan Türkçe freelance ilan sitelerini bir araya getirmenin faydalı olacağını düşündüm. Her ne kadar, şimdilik çok fazla ilan ve üye sayısı olmasa da, şimdiden iyi iş imkanları çıkabilecek potansiyele sahipler.

Yeni iş alıp müşteri portföyünü genişletmek isteyenler için portfolyo sitesi ve blog yeterli olmayabilir. Daha fazla iş almak istiyorsanız, müşterinin sizi bulmasını beklemek yerine, siz müşteriyi bulmalısınız. Bu nedenle de freelance iş ilanları sitelerini aktif olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Her iş ilanına teklif vermeseniz de aşağıda bahsedeceğim sitelerde hizmet verdiğiniz isimle yer almak, bu sektörde insanların size aşina olmasını da sağlayacaktır. Ayrıca elbette bu sitelerin asıl amacı olan “teklif vererek iş almak” sizin için ilk sırada olmalı.

Şimdi gelelim freelance iş ilanları sitelerine… Sıralamayı önem sırasına göre yapmadığımı da belirmek istiyorum.

Açık İş: www.acikis.com/

Proje Kurdu: www.projekurdu.com/


Yazdıralım: www.yazdiralim.com/

Ek olarak,

Bilisim.ws: http://bilisim.ws/

Bilişim.ws aslında tam olarak teklif yoluyla çalışan bir Freelance iş sitesi değil. Ama Sadece Bilişim sektörüne hizmet veren ve freelance iş ilanlarının da bulunduğu bir ortam olduğu için eklemek istedim.

Sizin de bildiğiniz Türkçe freelance iş ilanları siteleri varsa yorum bırakarak belirtebilirsiniz.

4 Yorum

Yanıtla