Farklı bir Jquery slayt eklentisi: DualSlider

Bildiğiniz üzere, Jquery slayt eklentileri sayesinde artık fotograf ve içerik slaytları için Flash ile uğraşmak zorunda değiliz. Küçücük bir script ile sitede animasyonlu slaytlar ve galeriler oluşturabiliyoruz. Dosya boyutunun da flasha göre çok daha küçük olması en büyük tercih sebeblerinden biri elbette. (bkz. Jquery kullanmak için 5 neden) Bu nedenle, artık neredeyse her yeni nesil web sitesinde gördüğümüz Jquery slayt eklentilerine bir yenisi daha eklendi: DualSlider

Bu eklentiyi başlı başına bir makale ile paylaşmak istememin sebebi ise görmeye alıştığımız standart slayt eklentilerinden farklı bir özelliğe sahip oluşu. Adındaki “Dual” kelimesi de bu özelliğinden geliyor. Eklenti; içerik ve başlık olmak üzere iki farklı bölümden oluşuyor ve slayt haretketi her iki tarafta da gerçekleşiyor. Bu da eklentiye hem farklı bir görünüm hem de iki tarafın hareketindeki küçük zaman farkından dolayı güzel bir akışkanlık kazandırmış. (Demoyu izlediğiniz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız)

Eklentinin bir diğer özelliği ise; içerik bölümüne resim, video, html gibi her türlü içeriği ekleyebiliyor olmanız. Yani sadece fotograf slaytı değil, her türlü içerik slaytı oluşturabilirsiniz. Bu nedenle, özellikle magazin blogları, haber siteleri gibi portallara entegre ederek, sitenizi oldukça kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca portfolyonuzu yayınladığınız web siteniz için de çok güzel bir showcase (vitrin) bölümü olacaktır.

DualSlider’ın siteye eklenmesi, neredeyse her Jquery eklentisi kadar kolay olduğundan, web tasarımcıların kullanmakta zorlanmayacağından eminim.

DualSlider’ı test etmek ve indirmek için Test et ve Ücretsiz İndir>>

Bütün dökümanlarına ulaşmak için DualSlider dökümanları>>

linklerini kullanabilirsiniz.

3 Yorum
  • Aykut Taşkın
    Temmuz 1, 2010

    Çok güzel gerçekten video ve resim slayt yapması süper.. Saolasın

  • ayhan
    Temmuz 23, 2010

    hazırladığım sayfada jQuery v1.4.2 ekli ancak dualslider plugini jquery’nin bu versiyonu ile çalışmıyor ne yapabilirim acaba?

    • Ozd
      Temmuz 23, 2010

      jQuery’nin versiyonundan dolayı çalışmadığına eminseniz jQuery 1.3.2’yi kullanmaktan başka çare görünmüyor. Eğer versiyonunuzu düşürmek diğer eklentilerinizi etkilemeyecekse 1.3.2’yi kullanmanızın bir zararı olmaz. Denemenizde fayda var.

Yanıtla