WordPress için SSL Eklentisi: Admin SSL

Wordpress kullanıcıları iyi bilirler ki; admin paneli için standart güvenlik ayarları bazen yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle daha güçlü bir güvenliğe ihtiyacımız oluyor. Küçük bir araştırma ile resmi WordPress sitesinde Admin SSL adı ile yayınlanan bir SSL güvenlik eklentisinin olduğunu gördüm. Eklentinin adı sizi yanıltmasın. Sadece Admin panele değil, bu eklenti ile WordPress sisteminizde kullanıcı adı ve şifre girilen her sayfaya SSL ekleyebiliyorsunuz.

SSL’in ne demek olduğunu bilmeyenler için kısaca bahsedecek olursam, kullanıcı adı, şifre, kredi kartı numarası gibi bilgilerin transferi esnasında, bilgileri şifreleyerek güvenlik ve gizlilik sağlayan bir protokol diyebilirim SSL için. Kısacası bir güvenlik sertifikasıdır. Özellikle Sanal POS kullanılan alışveriş sitelerinde SSL kullanım zorunluluğu var diye biliyorum. Gerçi artık bankaların sunduğu ortak ödeme sistemi ile bu zorunluluk ortadan kalkmış olabilir. Konudan çok sapmadan eklenti ile ilgili detaylara geçelim…

Admin SSL eklentisinin özellikleri:

+ Şifre girilen her sayfada kullanılabilir.

+ Hem Private SSL hem de Shared SSL olarak çalışır.

+ WordPress MU (Çok kullanıcılı WordPress)’e kurulabilir ve bağlı olan bütün bloglara güvenlik sağlar. (Sadece Private SSL sertifikası ile)

+ İstediğiniz URL’e ya da sayfaya ekleyebilirsiniz.

+ WordPress 2.2 ve daha üst versiyonlarda çalışır.

Admin SSL Kurulumu

Kurulumu diğer WordPress eklentileri kadar kolay aslında.

+ Önce eklentiyi buradan indirin.

+ Sunucunuzdaki WordPress’in Plugins klasörüne eklentiyi yükleyin.

+ Yönetim panelindeki Eklentiler bölümünden Admin SSL ayarlarını yapın.

+ Ayarları yaparken, Shared SSL URL‘sini doğru girdiğinizden emin olun. Yoksa yönetim panelinize girmekte sorun yaşayabilirsiniz.

Ayarları doğru yapıp, eklentiyi etkinleştirdikten sonra, yönetim panelinin giriş sayfasını açtığınızda yukardaki resimde gördüğünüz üzere URL satırında güvenlik ikonunu göreceksiniz. Bu Admin SSL’in başarı ile kurulduğunu ve sorunsuz çalıştığını gösterir. Siz de WordPress’inize maksimum güvenlik sağlamak istiyorsanız bu eklentiyi mutlaka kurmalısınız.

Kurulum ve ayarlar için detaylı bilgi>>

Eklentinin resmi sitesi>>

2 Yorum

Yanıtla