WordPress güvenlik kodu eklentisi ile spamları yok edin

Son zamanlarda sıklıkla gelen spam yorumlardan bıkmıştım. Her ne kadar Akismet eklentisini kullansanız da spam yorumların yönetici panelinde listelenmesinin önüne geçemiyorsunuz. Ben de bu nedenle, yorum bölümüne güvenlik kodu ekleyen CAPTCHA eklentilerini araştırdım ve SI CAPTCHA Anti-Spam eklentisinin bu işi gerçekten başarıyla yapabildiğini test ederek gördüm.

Son bir kaç gün hiç spam yorum almadım ve eklentiden dolayı sistemimde hiç bir çakışma ya da hata ile karşılaşmadım. Bunun üzerine WordPress kullanıp da aynı sorunu yaşayan blog veya site kullanıcılarına kökten çözüm getiren SI CAPTCHA Anti-Spam eklentisini tanıtmak istedim.

SI CAPTCHA Anti-Spam Eklentisi

Spamların önüne geçebilmek için geliştirilen bu WordPress eklentisi, sitenize Captcha denilen güvenlik kodunu yerleştirerek, sizi spam yorumlara ve saldırılara karşı koruyor. Yorum bölümüne ekleyebileceğiniz gibi aynı zamanda üye giriş ve üye kayıt formuna da ekleyebiliyorsunuz. Eklentiyi kurduktan sonra, aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere kullanmak istediğiniz bölümde güvenlik kodu beliriyor. Ve spamlar da bu kodu yorumlayamadığı için siteniz üzerinde otomatik işlem yapamıyorlar.

SI CAPTCHA Anti-Spam eklentisinin kurulumu

Bu eklentinin kurulumu da diğer bir çok WordPress eklentisinin kurulumu ile aynı. Yine de WordPress ile yeni tanışan kullanıcılar için kurulumun nasıl yapıldığını anlatmakta fayda var.

  1. Eklentiyi bu adresten indirin.
  2. Eklentiyi .Zip dosyasından çıkarın.
  3. Eklentiyi klasör halinde sunucunuzda bulunan /wp-content/plugins/ klasörüne yükleyin.
  4. WordPress yönetim panelinden eklentiyi etkinleştirin.

Hepsi bu kadar! Eklentinin Settings (Ayarlar) bölümünden istediğiniz düzenlemeleri yaparak WordPress’inizi daha güvenli hale getirebilir ve spam derdinden kurtulabilirsiniz. Yukardaki örnek resime tıklayarak eklentinin yönetim panelini görebilirsiniz.

Eklenti ile ilgili anlamadığınız ya da yapamadığınız bir yer olursa bu makaleye yorum yazın, yardımcı olmaya çalışayım.

6 Yorum

Yanıtla