CSS3 ile şeker gibi butonlar: BonBon Buttons

CSS3 rüştünü ispat edeli bir hayli zaman oluyor. Özellikle box-shadow, border-radius ve gradient özellikleri ile elementlere güzel görünüm kazandırmak için resim dosyası kullanmamıza gerek kalmıyor. Ve sanırım CSS3’ün bu nimetlerinden en çok buton yapımında faydalanıyoruz. Bunun en son örneği de, simurai.com tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan BonBon Buttons oldu. Sadece CSS3’ün özellikleri ile hazırlanan bu butonları kullanarak, hem 3 boyutlu hem de şeker gibi görünümleriyle web sitenizi (ve blogunuzu) daha çekici bir hale getirebilir.

BonBon butonlar’ın html yapısını incelediğinizde, kullanılan ikonların aslında data ikon olarak yerleştirildiğini fark edeceksiniz. Yani onlar bile resim dosyası olmadığından, boyut olarak çok hafif olması da butonları daha da kullanışlı yapıyor.

Tek dezavantajı CSS3 ile hazırlanmasından dolayı Internet Explorer’da çalışmıyor olması. En düzgün görünümü de Firefox‘da alıyorsunuz. Önizleme yapmak ve ücretsiz olarak indirmek için aşağıdaki resime tıklamanız yeterli.

4 Yorum

Yanıtla