20 Ücretsiz Modern Yazı Tipi

Tasarımcılar olarak özellikle kurumsal çalışmalarda kusursuz yazı tiplerine ihtiyaç duyarız. Çünkü kurumsal tasarımları daha canlı hale getirmenin en kolay yollarından biri, tasarımlarımızda modern yazı tipleri kullanmaktır. Bana göre kurumsal tasarım çalışmalarının en zor yanlarından biri ise yazı tipi seçimidir. Tasarımını yaptığınız şirketin kurumsal kimliğini doğru yansıtıyor olması çok önemlidir. Ve bir çok tasarımcının bu noktada kararsız kalıp yanlış seçimler yaptığı olmuştur.

Bu kararsızlığa yol açan etken ise bütün fontları kategorilere ayırmadan bir arada kullanmaya çalışmaktır. Bu hatanın önüne geçebilmek için, tasarımcılar çalışmaya başlamadan önce “modern, teknolojik, eğlence” gibi kendi belirledikleri kategorilere göre yazı tiplerini gruplandırıp, daha sonra ihtiyacı olduğu kategoriden yazı tipini seçerek tasarımda kullanmalıdır.

Bu kaynakta kurumsal çalışmalarda kullanabileceğiniz ücretsiz modern yazı tiplerini özellikle header bölümlerinde, başlıklarda hatta logo tasarımlarında bile kullanabilirsiniz.

Decker

Fertigo

Harabara

Juice

Birdman

Daville

Camellia

Grouser

Installer

Photonica

Diavlobook

Mager

176mksdal

Geometry Soft

Days

Picoblackal

Dekers

Caviar Dreams

Sansation

Albertino

2 Yorum

Yanıtla