“Konuşma Pratiği İle İngilizce Öğrenmenin Sanal Yolu” konusarakogren.com

İngilizce dil bilgisinde birçok farklı soru aracı vardır. interrogative adverbs olarak ifade edilen birçok soru zarfı bulunmaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki soru zarfları çok sık bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sebeple öğrenilmesi oldukça mühim konulardan bir tanesidir. İngilizce soru zarflarının hepsi cümlenin başında kullanılmaktadır. Neden anlamına gelen why kelimesi en sık kullanılan soru zarflarından bir tanesidir. Bunun dışında where, when, how, what, how long, how often gibi çeşitleri de vardır. Bunların kullanım sebepleri farklı olsa da cümle içinde bulundukları konum hep aynıdır. Birçok dilbilgisi kural öğreniminde yapılan ezberci anlayışın olması durumunda birtakım yanlışlıklar yapılması mümkün olabilmektedir. Bu sebeple soru zarflarının da kullanılması durumunda ilk olarak cümlenin sahip olduğu anlama bakılması gerekmektedir.

İngilizce öğreniminde birçok farklı yöntem ve teknik kullanılmaktadır. Klasik eğitim anlayışına sahip dil kurslarında alınan derslerin birçoğunun teorik olması ve öğrencinin pasif kalması öğrenimi oldukça güçleştirmektedir. Bu sebeple yeterli bir süre eğitim alınmasına rağmen faydalı bir öğrenim söz konusu olmamaktadır. Bu sebeple eğitim anlayışının farklılaştırmanın gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bu husus sadece derslere de sınavlara yansımaktadır. Genel itibariyle test usulünde olan sınavların her ne kadar fayda sağladığı bilinse de yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Hem sınav amacıyla hem de daha iyi öğrenme maksadıyla yapılan İngilizce boşluk doldurma çok daha verim sağlamaktadır. Bu şekilde çok daha zor olan konu, kelime, cümle ve söz kalıplarını kalıcı şekilde öğrenmek mümkün olmaktadır. Boşluk doldurmalarda öncelikle sorunun anlamı bilinmelidir. Ne istendiği konusunda bilgi sahibi olunmaması durumunda yanlış yapılacağı unutulmamalıdır. İpucu olarak da ifade edilebilen anahtar kelimeler aranmalıdır. Bu şekilde çözümü çok daha kolay olacaktır.

Sayıları hızlı bir şekilde artan online dil kurslarında çok daha kaliteli bir eğitim ile İngilizce öğrenmek çok daha kolay olmaktadır. Herhangi bir şekilde dersi kaçırma ya da anlamama sorunu olmadığı gibi vakit kaybı olması da çok düşük bir ihtimaldir. http://www.konusarakogren.com sitesinde verilen İngilizce dil eğitimi klasik anlayıştan ziyade modern öğretilere dayanmaktadır. Bu sebeple teorik derslerden daha çok pratiğe önem verilmektedir. Çağrışım teknikleri, görsel materyaller, hafıza oyunları gibi öğrencinin öğrenimini kolaylaştıran teknikler kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra aktif bir öğrenmede sağlanmaktadır. Dil bilgisi derslerinde kolaydan zora doğru giden bir işleyiş bulunmaktadır. Kelime ezberlemelerde ise fotoğraflar kullanılmaktadır. Aynı zamanda yapılan cümle örnekleri ile de kelimenin çok daha kalıcı olması amaçlanmaktadır. Konuşma teknikleri ile İngilizce öğrenmek isteyenler için önemli bir başarıya sahip dil kursunda eğitim veren kişilerin ana dili İngilizcedir. İstenmesi halinde kayıt yapılarak ücretsiz olarak kurs hizmetinden de yararlanılabilir. Bu süre zarfında hem kurs teknikleri hakkında bilgi sahibi olunması mümkün olurken hem de faydası görülebilmektedir. Aynı zamanda konuşarak öğrenmeye dair birçok bilginin de yer aldığı blog sayfası da site içerisinde bulunmaktadır. Bunun dışında birçok farklı teknik ile öğrenme sağlayan dil bilgisi dersleri dışında ezberleme yöntemleri de bulunmaktadır. Ücretsiz olarak bu konularda özelinde bulunan testlerin yapılması ile de kişinin kendi bilgisini görmesi mümkün olmaktadır. İngilizceyi konuşarak çok daha kalıcı ve yararlı bir şekilde öğrenmek isteyenler için ideal online dil kurslarının başında gelmektedir.

Henüz hiç yorum yok.

Yanıtla