Haftalık OZD #23

Geçtiğiğimiz haftaya, Freelance web tasarımda fiyatlandırma stratejisi başlıklı bir makale ile başlayarak, web tasarım işinde projeleri nasıl fiyatlandıracağınızı, hangi durumlarda esnek davranıp, hangi durumlarda ekstra maliyet çıkaracağınıza ve bunu müşteriye nasıl yansıtacağınıza değinmeye çalışmıştım. Bence ortaya oldukça verimli bir makale çıktı. Web tasarımla uğraşıp da bu yazıyı hala okumayanların bu yazıyı es geçmemesini tavsiye ederim.

Hemen sonrasında blogun klasiği haline gelen Web Tasarım Kaynakları serisinin 14. bölümünde, web tasarımcıların işini kolaylaştıracak ve haliyle hızlandıracak ücretsiz kaynakları bir araya getirdim.

Bana göre haftanın en önemli makalesi, Freelance çalışanların yasal sorumlulukları adı ile yazı dizisi haline getirdiğim konunun 2. bölümü idi. Freelance çalışanların gelir vergisinden muaf olup olmadıkları, şahıs firması mı yoksa limited şirketi mi kurmalarının daha iyi olacağı, şirket kurmadan nasıl sigortalı olunacağı gibi önemli konularda görüştüğüm mali müşavir arkadaşımdan öğrendiklerimi bu makalede kaleme aldım. Son olarak geçtiğimiz gün, son yıllarda çok büyük bir yükselişte olan içerik yönetim sistemlerinin en iyilerinden Drupal ile ilgili 15+ ücretsiz tema paylaşımı ile haftayı kapattık.

Freelance web tasarımda fiyatlandırma stratejisi

Web Tasarım Kaynakları #14

Freelance çalışanların yasal sorumlulukları – 2

15+ Ücretsiz Drupal Temaları

Henüz hiç yorum yok.

Yanıtla