Web tasarımcıları için hosting işinin avantajları

Kariyeri boyunca Web Hosting şirketlerinden hizmet almamış olan web tasarımcı var mıdır bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var ki, bir çoğumuz bu şirketlerden sunucu kiralayıp küçük çaplı hosting işi yapmışızdır. Hatta bazılarımız daha büyük çaplı, profesyonel hosting hizmetleri vermeye devam etmekte. Eğer web tasarım işinde yeniyseniz, ya da belli bir deneyiminiz olduğu halde hala müşterilerinize hala hosting hizmeti sağlamıyorsanız, yazının devamında okuyacağınız hosting hizmetinin avantajları ilginizi çekecektir.

Web tasarımcılar için web hosting hizmetinin avantajları

1. Web sitesini yaptığınız müşterilerinize aynı zamanda  web hosting hizmeti de verirseniz,  müşterilerinizden aylık veya yıllık olarak düzenli bir hosting geliri sağlamış olursunuz. Sunucu (ya da re-seller hosting) kiralamanın elbette belli bir masrafı var. Ancak bu alanda müşteri portfolyonuzu genişlettiğinizde, masrafı fazlasıyla giderip hatrı sayılır bir ek gelir elde edebilirsiniz.

2. Sektörde daha profesyonel bir imajınız olur ve bu nedenle rakiplerinizden 1 adım önde olursunuz.

3. Müşteri web sitesiyle ilgili bütün işlerinde (hosting de dahil olmak üzere) 1 kişiyle muhatap olmayı tercih eder. Yani web hosting hizmeti vermeye başladığınızda yeni müşteri kazanma potansiyeliniz yükselir.

4. Bütün sitelerinizin hosting ayarlarını ve veritabanlarını tek bir yönetim panelinden kontrol etmenize olanak sağlayarak işinizi kolaylaştırır.

5. Web hosting hizmeti verirken aynı zamanda kendinize ait web sitelerinin hosting giderlerini de sıfıra indirmiş olursunuz:)

İlk etapta aklıma gelen en önemli avantajları sıraladım. Eklemek istediğiniz maddeler olursa yorum olarak bırakabilirsiniz. Ayrıca bu hizmete başlamadan önce piyasada bulunan en iyi hosting firmalarını araştırıp kendinize en uygun olan sunucuyu kiralamanız yararınıza olacaktır.

10 Yorum

Yanıtla