PSD dosyaları ile dev ikon seti: Addictive Flavour

İkon siteleri ve web tasarım blogları sayesinde ücretsiz indirebileceğimiz binlerce ikon setine kolaylıkla ulaşabiliyoruz artık. Ve her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor bu setlere. Özellikle de Smashing Magazine tarafından paylaşıma sunulan ikon setlerine bayılıyorum. Site yine geleneğini bozmadı ve geçtiğimiz günlerde, Oliver Twardowski tarafından tasarımı yapılan -bence bu yılın en geniş ve en güzel- ikon setini yayınlandı. Smashing Magazine okuyucuları için bu set çok daha fazla önem arzediyor. Çünkü bu setin tasarımı 1,5 yıldır devam ediyordu, nihayet tamamlandı. 3. ve son sürümü ile takipçilerine ücretsiz olarak armağan edildi.

Web tasarımcılar için özel olarak tasarlanan bu set 48 x 48 px ölçülerinde, tam 750 adet ikondan oluşuyor. Ayrıca Photoshop kullanıcıları ve ikon tasarımı ile ilgilenen tasarımcılar için bütün ikonların PSD dosyaları da ücretsiz olarak paylaşıma sunuldu. Piksel tabanlı ikon tasarımları hakkında tecrübe sahibi olmak isteyenler için bu PSD dosyaları çok işe yarayacak.

İkon setinde neler var?

Neler yok ki! Web uygulama ikonları, kullanıcı arayüz ikonları, masa üstü ikonları, e-ticaret ikonları, blog ikonları, smiley ikonları, buton ikonları, ulusal bayraklar, klavye tuşları ve sosyal medya ikonları gibi bir web tasarımcının mutlaka elinin altında bulunması gereken her çeşit ikonu bu sette bulabilirsiniz. Arayüz tasarımlarınızda hiç sırıtmayacak türden, profesyonel, sade ve şık bir tasarıma sahip.

Ücretsiz indir

Bir kısmını aşağıda gördüğünüz ikon setini indirmeden önce tamamını görmek isterseniz, 4 farklı kategoriye göre listelenmiş olan aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Ayrıca bütün ikonların PSD dosyalarını da tek bir klasör halini de ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İkon sahibinin sizden tek isteği, ikonları kendinize aitmiş gibi başka bir sitede para ile satmamanız veya ücretsiz olarak paylaşmanız dahilinde ikon setinin Smashing Magazine‘deki linkini kaynak olarak belirtmeniz. Bahsettiğim bütün linkleri en altta bulabilirsiniz.

Önizleme 1 ( Web uygulamaları ve ara birim ikonları)

Önizleme 2 (Ulusal Bayrak ikonları)

Önizleme 3 (Klavye tuşları)

Önizleme 4 (Sosyal Medya ikonları)

İkon setini indir>> (.zip, .png, 5.5 MB)

PSD dosyalarını indir>> (.zip, .psd, 10.8 MB)

Kaynak: http://www.smashingmagazine.com/2010/04/15/the-ultimate-free-web-designer-s-icon-set-750-icons-incl-psd-sources/

5 Yorum

Yanıtla