Mobil web uyumlu WordPress temaları

Cep telefonlarından internete girmeye başlamamız yıllar öncesine dayansa da, özellikle Iphone‘un hayatımıza girmesiyle mobil internete ve dolayısıyla mobil web tasarımına önem vermeye başladık. Artık her tasarladığımız sitenin mobil web uyumlu cep telefonlarında nasıl göründüğüne imkanınız dahilinde mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Mobil web tasarımla ilgili sözü daha çok uzatmak istemiyorum. Bu konu ile ilgili daha önce yazdığım Mobil Web Tasarım Devri başlıklı makaleyi okuyabilirsiniz. Diğer yandan,  wordpress tabanlı blog ve site sahiplerinin sayısında bu kadar artış yaşanınca, mobil interneti göz ardı etmek istemeyen WordPress geliştiricileri mobil web uyumlu WordPress temaları hazırlayıp yayınlıyorlar. Bunlardan bazıları internette ücretsiz olarak paylaşıma sunuluyor. Ben de bu temaları blogum aracılığıyla paylaşmak istedim.

Bu temalar sayesinde WordPress blogunuz ve siteniz artık cep telefonlarından da sorunsuz görünecek.

iPhonsta

iPhonsta, temel olarak iPhone uyumlu geliştirilen bir WordPress teması olsa da, diğer cep telefonlarında da sorunsuz görünüyor. Çünkü iPhonsta, web tasarımda fluid layout dediğimiz yapısı ile ekranın ölçülerine göre genişliğini otomatik olarak ayarlıyor.  SEO dostu ve WordPress 3.0’ı desteklemesi de temayı daha çekici hale getiren önemli etkenler.

WordPress Mobile Pack

Özellikle Nokia için geliştirilen bu WordPress tema paketi aynı zamanda Android, iPhone ve Palm cihazlarında da sorunsuz olarak çalışıyor. WordPress bileşenlerini destekleme, Percent Mobile ile mobil internet trafiğini takip edebilme, farklı renk seçenekleri ve mobil admin paneline sahip olması, tema paketinin önemli özelliklerini oluşturuyor. Bütün özelliklerine temanın sitesinden göz atabilirsiniz.

WordPress Mobile Theme

Bütün mobil cihazlarla uyumlu bu tema, sade ve şık tasarımıyla tam bir mobil internet dostu. Blog yazılarında otomatik küçük resim (thumbnail) oluşturma özelliği ve farklı renk seçenekleri temayı kullanılabilir yapıyor.

Möbius

Bütün mobil cihazlarla ve tarayıcılarla uyumlu olarak çalışan Möbius, bileşenleri destekleme, 3 farklı tema seçeneği, Jquery ve @font-face desteği, W3C ve SEO uyumluluğu gibi çok önemli özellikleri ile profesyonel bir mobil web uyumlu WordPress teması.

News Press Mobile

News Press teması, arama motoru, kategori yapısı, etiketler ve üye girişi gibi  WordPress’in bilindik bütün özellikleriyle birlikte geliyor. Özellikle iPhone için geliştirilmiş bu temanın bütün özelliklerine mutlaka göz atmalısınız.

Carrington Mobile

iPhone, Android, Blackberry gibi ünlü mobil cihazları destekleyen Carrington, kendisine özel geliştirilmiş bir çok WordPress eklentisine ve tema seçeneğine sahip.

7 Yorum

Yanıtla