Flash tabanlı siteler için içerik yönetim sistemi: FlashMoto

Web tasarımcılar iyi bilir ki; eğer müşteri sizden Flash tabanlı web sitesi istiyorsa, tasarım ve teknik destek ücreti dahil bütün hizmet bedelleri anında yükselir. Çünkü Flash site hazırlamak, html tabanlı sitelere göre çok daha zahmetli bir iştir. FlashMoto’nun Flash tabanlı içerik yönetim sistemi olduğunu duyar duymaz kesinlikle çok iyi bir fikir olduğunu farkettim zaten. Ancak yine de incelemeden ne kadar profesyonel olduğunu kestirmek güçtü.  Biraz da inceleme fırsatı bulunca, oldukça geniş kapsamlı özelliklere sahip, çok fonksiyonlu profesyonel bir CMS olduğunu anladım. Hatta şunu gördüm ki, FlashMoto bize bir CMS ile yapılabilecek en iyi Flash şablonlarını ve kullanışlı (ve çok şık) bir admin panel kullanıcı arayüzü sunuyor. Ayrıca sistemle birlikte gelen hazır komponentlerle, neredeyse her türlü web sitesi hazırlayabiliyorsunuz. Hem de bunu yapmak için hiç Flash bilmenize gerek yok.

FlashMoto’nun öne çıkan özellikleri;

  • SEO – Arama Motoru Optimizasyonu
  • Gelişmiş içerik editörü
  • Siteye sınırsız sayfa ekleme
  • Video ve resim galeri modülleri
  • Video ve resim oynatıcı
  • Yönetim panelini ve siteyi geliştirebilecek hazır modüller ve bileşenler
  • Google Analytics entegrasyonu
  • Bütün Flash siteleri yönetebilme imkanı
  • ActionScript 3.0 desteği

Yönetim Paneli

FlashMoto’nun gelişmiş özelliklere sahip olması bir yana, aynı zamanda son derece kullanışlı ve şık bir yönetim (admin) paneli var. Flash yazılımlarının standart arayüzüne benzemesi, Flash geliştiricileri ve kullanıcıları için FlashMoto’ya ekstradan değer kazandırıyor. Bununla birlikte arayüzün kolay anlaşılabilir menülerden ve butonlardan oluşmasıyla, FlashMoto’yu kullanmak için Flash bilmenize hiç gerek kalmıyor. Site sayfalarına ulaşmak ve düzenleme yapmak için maksimum kolaylık sağlanmış.

Ayrıca yukarıda gördüğünüz üzere, navigasyon menü yönetimi hiç bir içerik yönetim sisteminde bu kadar kolay değil sanırım.

Açıkçası ben sisteme hayran kaldım ve bu yazıyı reklam olsun diye yazmadım:) Freelance tasarımcıların daha fazla Flash tabanlı iş almasını kolaylaştıracak bir içerik yönetim sistemi olduğu için FlashMoto’yu tanıtmak istedim. FlashMoto’nun diğer içerik yönetim sistemlerinden alışkın olduğumuzun aksine, tek kötü tarafı maalesef ücretli olması. Fiyatı ise 199 $. Aslında, Flash tabanlı standart bir tanıtım sitesi fiyatının bunun en az 4-5 katı olduğunu düşündüğünüzde ve alacağınız Flash tabanlı büyük projeleri de dikkate aldığınızda, 199 $ hiç de pahalı sayılmaz.

FlashMoto ile yapılan 20 web sitesi

Belki aşağıdaki linkte göreceğiniz siteler FlashMoto ile ilgili düşüncülerinizi olumlu yönde etkiler ve satın almak isterseniz. FlashMoto ile yapılan 20 web sitelerini incelemek isterseniz aşağıdaki resme tıklayın.

Ayrıca FlashMoto’nun kendi sitesinde ücretli satılan birbirinden güzel temaları da incelemenizi tavsiye ederim.

Sistemi denemek, nasıl kullanıldığını anlatan videoyu izlemek , temalarını görmek ve satın almak için FlashMoto web sitesi>>

1 Yorum

Yanıtla